![]() |
|
![]() |
Syyskuinen ruokareseptiSienihullu iloitsee kosteista, lämpimistä keleistä. Tietäähän se hyvän sienikesän jatkumista hyväksi sienisyksyksi. Vaikka tatit ja kantarellit nousivat esiin tavanomaista aiemmin, niitäkin on metsissä vielä runsaasti.Jos viikonloppusuunnitelmiin kuuluu sieniretki, tässä parhaat reseptit saaliin nauttimiseksi. Kantarelli-kevätsipulipastaTämä pasta on kevyt, sillä kantarelli ei kaipaa edes kermaa.reilu litra kantarelleja 2 kevätsipulia 1–2 valkosipulinkynttä 250–300 g spagettia merisuolaa 1 dl pastan keitinvettä 75 g kirnuvoita pari oksaa timjamia mustapippuria kylmäpuristettua oliiviöljyä 50 g parmesaania 1. Puhdista sienet ja revi ne tarvittaessa pienemmiksi. Pienikokoiset sienet voit käyttää kokonaisina. Viipaloi kevätsipulit varsineen päivineen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. 2. Pane pastan keitinvesi kiehumaan, lisää sekaan tilkka öljyä ja reilusti merisuolaa. Keitä kiehuvassa vedessä pastaa, kunnes se on "al dente", ja ota desi keitinvettä talteen. 3. Pastan kiehuessa kuumenna pannu ja laita sienet kuumalle pannulle. Pyörittele sieniä pannulla, kunnes neste sienistä puskee ulos, anna porista niin kauan, että neste on haihtunut. 4. Lisää voi ja sipulit, hauduta keskilämmöllä noin vartti. 5. Mausta timjaminlehdillä ja jauha myllystä mustapippuria ja merisuolaa sekaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. 6. Sekoita spagetin sekaan pieni loraus oliiviöljyä ja reilu puolet sieni-sipuliseoksesta. Lisää tarvittaessa joukkoon myös talteen otettua keitinvettä. Ripottele jokaisen annoksen päälle sieniseosta ja raastettua parmesaania. >> Seuraa facebookissa |